9 Ocak 2015 Cuma

Irak ve Şam İslam Devleti

Irak ve Şam İslam Devleti
(IŞİD)

Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren radikal İslamcı silahlı grup ve tanınmayan cihatçı devlet. Petrol kaynaklarına yakınlığı nedeniyle dünyanın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.


Ebu Bekir Bağdadi (Hayalet):

Ebu Bekir Bağdadi veya Dr. İbrahim, Irak ve Şam İslam Devleti kurucusu ve lideri. Ebu Bekir Bağdadi Irak Savaşı esnasında Irak'ta el-Kaide'ye bağlı örgütün temellerini attı. Ocak 2014'te IŞİD Nusra Cephesine bağlı birlikleri Suriye'nin Rakka ilinden çıkardı. Şubat 2014'te el-Kaide IŞİD ile bütün bağlarını kestiğini duyurdu.

Cema'at el-Tevhid vel-Cihad grubunun amacı Irak'taki koalisyon güçlerinin geri çekilmesini sağlamak, Irak hükumetini düşürmek, işgal kuvvetleriyle birlikte çalışanları öldürmek, Şia nüfusu marjinalize edip askerî gücünü kırmak ve tamamen şeriat kanunlarıyla yönetilen bir İslâm devleti kurmak.




Komutan Aziz Rahmaan (Atmaca):

Bağdadi'nin sağ kolu olan Aziz Rahmaan örgütün operasyonlarını düzenleyen teröristtir. Zeki kişiliği ile bilinen Aziz CIA ve MI6'nın en çok arananlar listesinde yer almaktadır. Ayrıca Boston Marotonu saldırısı, Virginia Tech katliamının sorumlusu olarak gösterilmektedir.

Suudi Arabistan veliahtı prensi olan Salman bin Abdülaziz el-Suud ile iş birliği yapmaya karar veren Aziz militan ve silah yardımının çoğunu Salman'ın sayesinde almaktadır.



Komutan Ebu Ömer Kadirov (Kasap):

Rusların baş düşmanlarından olan Kadirov, Çeçen asıllı bir teröristtir. Kara dullar ve Çeçen islamcı örgütlerini kuran Kadirov, Rusya'ya karşı birçok eylemlerde ismi öne çıkmıştır. Volgograd kentindeki otobüs saldırısı, Moskova Metro saldırısını düzenleyen Kadirov, İnterpol'ün en çok arananlar listesindedir. Komutan Aziz'in önderliğindeki grubun operasyonlarını Kadirov yönetmektedir.


Tian Zhao (Halid):

Uygur Türk'ü olan Zhao şuana kadar hiç bir eylemde bulunmamıştır. Fakat Çinlilerin uygur türklerine yaptığı işkencelerden usanarak IŞİD'e katılmayı hedeflemiştir. IŞİD'in birçok saldırılarında başarılı olan Zhao, Komutan Aziz'in sağ kolu olmayı başarmıştır. Hedefi Çin Halk Cumhuriyeti başkanı Guójiā Zhǔxí öldürmektir.



Ebu Farid Abdullah (Sihirbaz):

New York doğumlu olan Farid, düzenlediği siber saldırılarından dolayı 10 yıl guantanamo'ya hapsedilmiştir. 10 yıl sonra serbest kalan Farid, Rusya vatandaşı olmuştur. Eski Amerikalı Bilgisayar uzmanı Edward Snowden aldığı bilgilerle binlerce siber saldırı düzenlemiştir.  Farid, bir füze ve bomba kullanmadan Sibirya gaz boru hattını patlattı. Rusya'danda sınır dışı edilen Farid IŞİD'e katılmıştır.

Şuan Örgütte fazla etkisi bulunmayan Farid, ilerki zamanlarda III. Dünya Savaşını alevlendirecek bir saldırı yapacaktır.






Kimliği tam olarak sır olarak saklanan ve şuan dizide kendini Şamil diye tanıtan bu terörist uluslararası bir suikastçıdır. Yüzü CIA tarafından belirlenemeyen Şamil, CIA'in en tehlikelisi olarak ifade edilmiştir.
IŞİD'e metropol şehirlerde hizmet eden Şamil iç savaş, suikast, isyan veya kaos çıkarmak için görev yapmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder